L’any 2008, els jugadors i junta de l’Atlètic Club Banyoles, assessorats per Ferran Vila, sommelier i aleshores jugador i directiu del club, van crear la cervesa artesana Atlètica.
L’objectiu era fer una bona cervesa i poder ajudar econòmicament
l’Atlètic Club Banyoles.
Avui, el 100% del benefici que genera l’Atlètica es destina a despeses generals de
l’Atlètic Club Banyoles.
Lager és un tipus de cervesa que s'elabora amb llevat de baixa fermentació a temperatures més baixes i per períodes de maduració més llargs dels que se solen utilitzar per elaborar cervesa d'alta fermentació o de tipus ale.
Ingredients: aigua, malta d'ordi, llúpol i llevat.
Cervesa de baixa fermentació (entre 7 i 8 dies de maceració i 55 dies de maduració a la bodega).
Cervesa que acompanyaria perfectament plats de carns blanques amb acompanyaments suaus i poc especiats, com per exemple un “pit de paó amb beixamel de romaní”.