Història

La cervesa de l’Atlètic Club Banyoles, d’un grup d’inquiets joves per fer crèixer un club, en busca de les arrels de l’autèntic futbol!

Petita història de l’Atlètica

La història de l’Atlètica va lligada com un germà a l’Atlètic Club Banyoles. Després dels entrenaments de futbol, els dijous, molts d’aquells jugadors i fundadors del Club organitzaven sopars al mateix camp de futbol. Després allargaven les tertúlies en una coneguda taverna del poble, allà es reunien, parlaven del pròxim partit, explicaven batalles i buscaven solucions per ajudar econòmicament al jove club, que els hi havia donat una il·lusió desconeguda de viure de manera diferent el futbol, més social, més activa, i encaminada a trobar l’esperit de l’autèntic futbol d’abans.

Un dijous d’hivern, mentre uns parlaven de buscar espònsors, altres de com fer socis i altres de guanyar diners en els sortejos i concerts de la mitja part del partits, la pregunta va sortir del garbuix i la música, I SI FABRIQUEM UNA CERVESA? Després de la pregunta tres i quatre ja es preguntaven més, si havia de ser artesana, rossa, negre… Algun ja cridava: – 50.000 AMPOLLES HEM DE FER!!! … Alguns volien saber com seria el gust, el color de l’etiqueta… Altres parlaven del transport, el preu… etc.. etc… tota la resta que es trobava al voltant d’aquella taula plena de gots i de cerveses diferents del món, va acabar parlant del mateix i en pocs segons, algú, ja li va posar el nom d’Atlètica, mentrestant el de més enllà deia que l’endemà hauria buscat pressupostos, formules i un fabricant per fer la cervesa.

Després d’uns quants dijous, relaxada l’eufòria i unes quantes cerveses no Atlètiques més en aquella taverna, aquest grup de dotze joves i veterans, van valorar l’idea i es van adonar que en aquella taula hi havia potencial per tirar-ho endavant. El fet de que molts d’ells estaven vinculats al sector de la restauració va ser un punt important i va ajudar molt en el desenvolupament de l’Atlètica. Al cap d’uns mesos van començar a fer els primers tasts a cegues al restaurant la Banyeta, el d’en Ferran, que va encaminar la recepta cap a l’èxit, en aquells tastets tothom i deia la seva, jugadors, membres de la junta, seguidors… i així s’anava trobant i construint el gust que coneixem i tenim ara a la nostra cervesa.

La dinàmica dels joves era brutal, entre un sommelier en Ferran Vila, empresaris del sector de la restauració, en Pep, en Jordi, en David, grans administratius com en Roli, gent dinàmica com en Litus, en Lari, l’Àlex i en Sisu, alguns de publicitat i disseny amb en Lari, en Txirri i en Runi que era el president del Club, es va anar construint tot món d’idees i estratègies que envoltaria l’Atlètica. En poc temps i durant aquella primavera del 2008, les primeres ampolles d’Atlètica van arribar.

Fins al dia d’avui, el grup de joves ha seguit fabricant la cervesa i ja es pot trobar a molts restaurants i bars del poble de Banyoles. La cervesa està molt vinculada a l’Atlètic Club Banyoles i s’hi fan moltes col·laboracions amb gran part de les festes que organitza l’Atlètic. Gairebé molts o tots els beneficis que genera la producció d’Atlètica, es destina a l’esponsorització i a l’equipament de l’Atlètic, equip dels amateurs i eixelebrats de les tertúlies d’aquells dijous a la taverna.

Què és l’Atlètic Club Banyoles? 

L’ Atlètic Club Banyoles, popularment conegut com Atlètic, és una entitat esportiva de Banyoles (Catalunya) fundada el 30 de novembre de 2006 per un grup de joves banyolins molt dinàmics i catalans encapçalats per Josep Ignasi Estany, el seu primer president. A diferència de la majoria de clubs esportius del món del futbol, no dedica tota la seva activitat al futbol, sinó que també organitza diverses activitats lúdiques i culturals durant els partits que disputa a casa.

Segueix l’actualitat a: www.atletic.cat